Max Verstappen tevreden over eerste race

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in de eerste race van het seizoen het podium gehaald. De Nederlander werd tijdens de Grand Prix van Australië derde en behaalde het eerste podium voor Honda sinds 2008.

Verstappen kon tevreden terugkijken op de race. “Ik moest Vettel inhalen om op het podium te eindigen. Ik was erg blij met de inhaalactie, omdat het hier niet makkelijk inhalen is. Dat ik vervolgens nog Lewis uit kon dagen voor de tweede plek was goed om te zien. Daar ben ik erg blij mee”, laat de Nederlander na de race voor de camera van Ziggo Sport weten.

De derde plaats was volgens Verstappen het maximaal haalbare. Ook het kleine uitstapje over het gras in de slotfase had daar weinig invloed op. “Dat was ongelukkig, maar had geen invloed op het eindresultaat. Ik was wat aan het veranderen op het stuur en remde te laat. We staan op het podium in de eerste race, we hebben Mercedes uitgedaagd, complimenten voor het team en Honda.”