Honda: ‘Moeten verbeteren als we onze rivalen willen verslaan’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen bezorgde Honda in Melbourne de eerste podiumplaats in ruim tien jaar tijd, maar toch zijn de Japanners daar nog niet tevreden mee. De motorfabrikant moet naar eigen zeggen nog verbeteren om de titelstrijd aan te gaan.

“Dit is een goede eerste stap, maar we moeten onze krachtbron verbeteren als we onze rivalen willen verslaan”, zegt Toyuharu Tanabe, technisch directeur van Honda. “Al met al genomen is het een positieve start van het seizoen, maar we zijn nog niet waar we willen zijn.”

Tanabe prijst niet alleen Verstappen, maar ook het resultaat van Daniil Kvyat. De Rus kwam na een jaar afwezigheid in zijn Toro Rosso als tiende over de finish. “Het was een sterke comeback van hem”, aldus Tanabe over Kvyat, die als vijftiende was gestart. “Zeker als je je bedenkt dat hij een jaar uit de sport is geweest.”

De andere twee coureurs met een Honda-motor, Pierre Gasly en Alexander Albon, slaagden er niet in om punten te pakken. De teamgenoot van Verstappen werd elfde, terwijl Toro Rosso-rijder Albon als veertiende over de finish kwam.