Hamilton: ‘We dachten echt dat we achterliepen op Ferrari’

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton stelt na afloop van de kwalificatie in Australië dat Mercedes echt het idee had een achterstand te hebben op Ferrari. De Brit pakte zaterdag in Melbourne met overmacht de eerste poleposition van het seizoen.

“We hadden wel hoop dat we goed zouden zijn, maar we hadden echt geen idee hoe we ervoor stonden”, benadrukt Hamilton. “We dachten echt dat we achterliepen op Ferrari. We hebben sinds de wintertests niet veel gedaan, alleen de auto moesten we beter begrijpen. Het voelde sinds de eerste training meteen goed op de baan.”

Hamilton vervolgt: “Dat we er zo ver voor zouden hadden heeft me ontzettend verrast. Het zag er in de winter echt goed uit voor Ferrari en ze komen ook wel weer terug. Misschien is dit niet hun circuit. En sowieso is er zondag nog de race. Daarin zijn ze altijd sterk.”

De race gaat zondag om 6.10 uur van start. Het commentaar van Olav Mol is live te beluisteren op Grand Prix Radio, net zoals de (kwalificatie)reacties van alle coureurs.