Vettel denkt dat verschillen tussen top drie teams heel klein zijn

(c) Scuderia Ferrari

Volgens Sebastian Vettel mogen Formule 1-fans zich opmaken voor een razend spannend seizoen. De Duitser denkt dat de verschillen tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull Racing nihil zullen zijn.

“We hopen hier te bevestigen dat het harde werk van afgelopen winter goed heeft uitgepakt”, zegt Vettel in gesprek met Formula 1 TV. “De auto voelt goed, maar we weten nog steeds niet waar we staan. We verwachten in een goede vorm te steken, maar ik denk vooral dat het verschil tussen de top drie teams heel klein zal zijn.”

Vettel gelooft niet dat Mercedes, zoals Lewis Hamilton zei, een halve seconde achterstand op het team uit Maranello heeft. “Ze leken juist heel sterk in de tweede testweek, in zowel de korte als lange runs. Ik weet niet wat ze in de eerste week hebben gedaan, wellicht hadden ze beter thuis kunnen blijven. Ik ga er vanuit dat ze hier in Melbourne goed voor de dag zullen komen en gewoon voor de pole en winst gaan knokken.”

De eerste vrije training in Melbourne gaat in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 uur (Nederlandse tijd) van start. De kwalificatie is zaterdag om 7.00 uur, terwijl de race zondag om 6.10 uur begint.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 6000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.