Ricciardo neemt genoegen met top tien-finish in Melbourne

(c) Renault Sport F1 Team

Daniel Ricciardo verwacht geen wonderen tijdens zijn thuisrace in Melbourne. De Australiër mikt met zijn Renault op een klassering in de top tien.

“Afgaande op de wintertests zal Ferrari dit jaar het te kloppen team zijn”, zegt Ricciardo in gesprek met pitreporter Jack Plooij. “Daarachter lijkt het middenveld heel dicht bij elkaar te zitten. Waar wij precies staan weet ik gewoon niet. Ik wil graag denken dat wij deel uitmaken van het voorste gedeelte van die middengroep, maar we zullen moeten afwachten.”

“Ik wil Melbourne sowieso verlaten met punten”, stelt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen ten doel. “Dat zou goed genoeg zijn voor het begin van het seizoen en dat is een positie waarop we voort kunnen bouwen.”

De eerste vrije training in Melbourne gaat in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 uur (Nederlandse tijd) van start. De kwalificatie is zaterdag om 7.00 uur, terwijl de race zondag om 6.10 uur begint.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met het Formula 1 Fantasy jaarspel en win tot 6000 euro aan prijzen! Schrijf je hier in en stel je eigen team samen.