Veel wijzigingen aan bolide Racing Point

(c) Racing Point F1 Team

De bolide van Racing Point zal er in Australië anders uitzien dan tijdens de testdagen in Barcelona. Het team neemt grote updates voor de RP19 mee.

“We hebben het strategische besluit genomen om ons zoveel mogelijk tijd te geven om de wagen te ontwikkelen. Zo kunnen we het maximale uit de eerste race halen. Het is niet makkelijk om zo laat nog onderdelen te introduceren. Op lange termijn zullen we hier de vruchten van plukken”, laat teambaas Otmar Szafnauer weten aan Racefans.net.

De ontwikkeling van de nieuwe wagen liep volgens Szafnauer vertraging op door de financiële perikelen voor de Grand Prix van België van afgelopen jaar. “Een groot deel van de auto is ontwikkeld voor de overname van het team. Ons doel is om ook dit jaar aan de kop van het middenveld te rijden. Het zal niet makkelijk zijn, want de verschillen zullen erg klein. Het heeft in de afgelopen jaren niet zo dicht bij elkaar gezeten. Het verschil tussen de teams in het middenveld zal enkele tienden van een seconde zijn.”