Pierre Gasly: ‘Onze rijstijlen zijn vergelijkbaar’

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly is tot op heden enthousiast over de samenwerking met Max Verstappen. Dit komt volgens de Fransman onder andere doordat de rijstijl van de coureurs redelijk hetzelfde is.

“Tot zoverre gaat het goed. We hebben nog niet zo heel veel tijd met elkaar doorgebracht. We waren namelijk steeds op andere dagen in de fabriek. Maar we hebben, voordat we tijdens de tests voor het eerst echt samen zijn gaan werken, wel een aantal marketingactiviteiten gedaan”, aldus Gasly tegen Motorsport.com.

Gasly ziet dat zijn rijstijl te vergelijken is met die van zijn teamgenoot. “We hebben tijdens de tests veel informatie met elkaar gedeeld over de auto. We hebben met elkaar besproken hoe we de auto verder kunnen ontwikkelen en welke richting we daarbij op moeten. Ik denk dat het feit dat onze rijstijlen zo vergelijkbaar zijn een voordeel is. Dat we allebei hetzelfde of vergelijkbare dingen van de auto verlangen, maakt het voor het team gemakkelijker, omdat je dan maar één kant op hoeft te werken om beide rijders gelukkig te maken.”