Max Verstappen relaxt in aanloop naar eerste race

(c) Red Bull Content Pool

Komend weekend gaat dan eindelijk het Formule 1-seizoen van start. Max Verstappen werkt relaxt naar die eerste race van het seizoen toe, in het Australische Melbourne. “Door de jaren heen ga ik makkelijker met alles om. Dat heeft zeker met ervaring te maken. Ik ben vooral blij dat we nu echt kunnen beginnen”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Verstappen staat aan het begin van zijn vijfde seizoen in de koningsklasse van de autosport. Hij weet ook dat de eerste race geen indicatie is hoe de rest van het jaar gaat verlopen. “Vorig jaar zag je bijvoorbeeld het verschil tussen Mercedes en Ferrari ook wat groter worden tijdens het seizoen. Of we mee kunnen doen om de wereldtitel weet ik nog niet en in Melbourne ook nog niet. En daarna ook niet.”

Grote stappen gemaakt

“Als je de auto niet doorontwikkelt kan je aan het begin van het seizoen nog zo goed zijn, maar het gaat erom dat je dat het hele jaar blijft”, vervolgt Verstappen. “De jongens bij Red Bull en Honda moeten natuurlijk ook wel gas blijven geven. Honda heeft in de winter heel grote stappen gemaakt. Dat is wel duidelijk. Voor het team en dus ook voor mij is dit een belangrijke stap in onze carrière.”