Horner verkiest Verstappen boven Hamilton

(c) Red Bull Racing

Als hij voor de keuze zou staan zou Christian Horner Max Verstappen niet inruilen voor Lewis Hamilton. Dat zegt de Britse teambaas van Red Bull Racing in een interview met de Daily Mail.

“Max is de toekomst. Hij is 21 jaar en hij blijft zich ontwikkelen. Zowel hij als Lewis zijn geweldige coureurs”, zegt Horner, die in 2012 de mogelijkheid onbenut liet om Hamilton voor Red Bull Racing te contracteren. De Brit hield vast aan Sebastian Vettel, die tussen 2010 en 2013 vier wereldtitels op rij won voor de renstal.

Max op gelijke hoogte met Lewis

“Lewis is een van de beste aller tijden. Maar als je kijkt naar kwaliteiten en snelheid is Max in staat om op gelijke hoogte te strijden.” Horner wijst daarbij op de prestaties van onze landgenoot in de tweede helft van het afgelopen seizoen. “In de tweede helft van het seizoen haalde Max na Lewis de meeste punten binnen dus dat geeft aan hoe goed hij reed.”

Met name de passie waarmee Verstappen rijdt, spreekt Horner aan. “Max kreeg kritiek nadat hij zijn emoties toonde na de race met Ocon. Hier was tenminste sprake van passie. Mensen houden van dit soort emotie. Daarom heeft hij zo veel fans. Wij willen geen softe karakters.”

Coureurs de sterren van de show

En karakters gaan volgens Horner in de Formule 1 na 2020 een belangrijke rol spelen. “De coureurs moeten de sterren van de show zijn. Zijn moeten uitgeput uit de auto’s stappen. Technologie speelt om dit moment een te grote rol.”

Het aftellen naar de seizoensopening is inmiddels begonnen. De Grand Prix van Australië wordt zondag vanaf 06.10 uur Nederlandse tijd in Melbourne verreden.