Officieel: snelste ronde voortaan beloond met extra WK-punt

(c) Pirelli

De internationale autosportfederatie FIA bevestigt dat de coureur die tijdens een Grand Prix de snelste ronde klokt, daarvoor een extra WK-punt krijgt toebedeeld. Het punt telt mee voor zowel het rijders- als constructeurskampioenschap. De regel gaat al komend weekend in Melbourne in.

Er zit een kleine kanttekening aan de nieuwe regel. Het bonuspunt wordt alleen uitgereikt wanneer de coureur met de snelste ronde ook in de top-tien van de race finisht. Wanneer de snelste ronde wordt gereden door een coureur die buiten de top-tien finisht dan wordt er geen bonuspunt uitgedeeld.

Het is niet voor het eerst in de Formule 1-historie dat coureurs een punt krijgen voor de snelste ronde. Tussen 1950 en 1959 gebeurde dit ook al. In de Formule E is het eveneens gebruikelijk dat de coureur die de snelste ronde rijdt een extra WK-punt bijschrijft.