Honda tevreden over resultaten testdagen Barcelona

Toyoharu Tanabe (c) Red Bull Content Pool

Honda kijkt met een goed gevoel terug op de Formule 1-testweken in Spanje. De motor waarmee Red Bull Racing en Toro Rosso dit jaar rijden, zag er op het Circuit de Barcelona-Catalunya betrouwbaar uit.

De testdagen van Red Bull werden weliswaar gehinderd door een versnellingsbakwissel op de tweede woensdag en een crash van Pierre Gasly op donderdag, waardoor er vrijdag nauwelijks gereden kon worden. Maar die beide incidenten hadden niets te maken met de Honda-krachtbron.

Technisch directeur Toyuharu Tanabe bevestigt dat de Japanners acht vlekkeloos verlopen testdagen achter de rug hebben: “We hebben acht dagen kunnen testen zonder noemenswaardige problemen. We hebben veel kilometers gemaakt. In de tweede week hebben we een paar dingetjes gehad, maar dat is precies waarom we testen.” Dat kleine euvel zou niet fundamenteel zijn en iets te maken hebben gehad met het radicale ontwerp van de RA619H. Die werd eerder al vanwege z’n omvang door Red Bull-teambaas Christian Horner aangeduid als Zwitsers horloge.

Honda is druk bezig met het analyseren van de data en verwacht in Australië nog beter voor de dag te komen, aldus Tanabe die er aan toevoegt dat de relatie met Red Bull en Toro Rosso de afgelopen twee weken nog verder is verbeterd: “We hadden al een goede werkverhouding met Toro Rosso, maar hebben nu ook met Red Bull goed kunnen samenwerken aan zaken als hardware en de hele race-operatie.”