Max Verstappen vond racen vroeger leuker

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen vond het racen vier jaar geleden een stuk leuker dan nu. De belangrijkste reden is dat het inhalen in de auto’s van 2015 een stuk eenvoudiger was dan met de huidige bolides.

“Als je je toen slecht kwalificeerde wist je dat je nog naar voren kon rijden, omdat je wel kon inhalen. Nu zit je gewoon vast en dan gebeurt er niet meer zoveel. Het is nu eenmaal zo, maar hopelijk wordt het in de toekomst wel wat beter”, aldus de Nederlander die op zijn eigen website ook nog een paar suggesties heeft om de sport weer aantrekkelijker te maken: “Ik zou gewoon de vloer van de auto groter maken, zodat je veel meer mechanische grip en downforce vanuit de auto zelf genereert. Daarnaast zouden de voor- en achtervleugel kleiner en minder gecompliceerd moeten zijn.”

Toch haalt Verstappen nog genoeg plezier uit het rijden in de Formule 1: “Van de andere kant zijn deze auto’s in de kwalificatie echt geweldig om in te rijden, als je ziet hoeveel grip er wordt gegenereerd. Op Spa of Singapore gaat het in de kwalificatie echt enorm hard. Vooral als het hobbelig is, krijg je nog meer dat snelheidsgevoel.”