Charles Leclerc en Alex Albon zetten de toon

(c) Scuderia Ferrari

De ochtendsessie van de voorlaatste dag van de Formule 1-tests in Barcelona zit er op. De teams hebben vanochtend vooral gewerkt aan het maken van long runs, het simuleren van races en het perfectioneren van de pitstops.

De snelste tijd van de ochtend – en tevens van de hele wintertest – komt op naam van Charles Leclerc. De coureur van Ferrari klokte een snelste ronde van 1:16,231. Ook Alexander Albon (Toro Rosso) dook onder de grens van 1:17. Ter vergelijking: de snelste ronde vorig jaar kwam op naam van Sebastian Vettel en Ferrari: 1:17.182.

Opmerkelijk: waar alle toptijden werden gereden op de zachtste en dus snelste compound (C5) daar reed Lewis Hamilton zijn snelste tijd – 1:18,097 – op de C2-compound, een van de hardste en dus langzaamste banden.

De stand van zaken om 13:00 uur:

(c) Formula 1

Vandaag in actie:

Red Bull Racing – Pierre Gasly
Mercedes – Lewis Hamilton en Valtteri Bottas
Ferrari – Charles Leclerc
Haas F1 Team – Kevin Magnussen en Romain Grosjean
McLaren – Lando Norris
Racing Point – Lance Stroll
Toro Rosso – Alexander Albon
Renault – Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo
Williams – George Russell
Alfa Romeo – Antonio Giovinazzi

Alles wat je moet weten over de testweken in Barcelona hoor je in de podcast: