Kimi Raikkonen tevreden met progressie Alfa Romeo

(c) Alfa Romeo Racing

Kimi Raikkonen is behoorlijk tevreden over de progressie die Alfa Romeo Racing boekt bij het ontwikkelen van de C38. De Fin leverde gisteren 113 rondes af voor het voormalige Sauber.

Waardevolle kilometers, aldus Raikkonen tegen de verzamelde pers: “Toen we de auto net hadden, werkte deze al prima en was hij al behoorlijk goed gebalanceerd. We hebben de afgelopen week allerlei nieuwe onderdelen geprobeerd, puur om te kijken wat er dan gebeurt.”

Die aanpak lijkt z’n vruchten af te werken: “Tot nu toe is het okay, maar ik weet natuurlijk niet waar we precies staan. We kunnen alleen maar raden naar wat de concurrentie aan het doen is.”

Alfa Romeo wordt gezien als een van de opkomende teams in het middenveld. Vorig seizoen eindigde de stal als achtste in het constructeurskampioenschap, maar de innige band met Ferrari kon het team wel eens vooruit helpen.