Verstappen op dreef, Ferrari mist weer tracktime

(c) Red Bull Racing

De tweede week van wintertesten op het Circuit de Barcelona-Catalunya is nog bepaald geen succes voor Ferrari. Waar het team gisteren veel tijd verloor door koelingsproblemen, daar ging het vandaag mis door een crash van Sebastian Vettel.

Door die crash kwam Charles Leclerc vanmiddag niet in actie. Het resultaat is 140 afgelegde testrondes in twee dagen. Ook Max Verstappen kwam vandaag overigens niet tot een volledig testprogramma. De Nederlandse Red Bull-coureur reed 114 rondes, maar stond twee uur in de garage vanwege een wissel van de motor of versnellingsbak. Met nog 24 minuten te gaan kon Verstappen weer de baan op om in totaal 128 rondjes te klokken.

Mercedes kende wel een uitstekende dag: Valtteri Bottas reed in de ochtend 74 rondes. Lewis Hamilton voegde daar in de middag nog 102 (!) rondes aan toe. Ook Williams kwam sterk voor de dag: Robert Kubica kwam tot 130 rondes aan waardevolle data.

De snelste tijd van de dag ging naar Carlos Sainz: de Spaanse McLaren-coureur noteerde een 1:17,144. Zo snel was nog niemand de afgelopen zes dagen. Hij reed vandaag samen met Kubica de meeste rondes.

Veel teams gebruikten de dag om long runs af te leggen en nieuwe aerodynamische foefjes te testen.

Het overzicht van de tweede testdag van de tweede testweek:

Morgen dag drie!