Ricciardo mede bepalend voor toekomst Hülkenberg

(c) Renault Sport F1

Het wordt het jaar van de waarheid voor Nico Hülkenberg. De Duitser heeft bij Renault nog een overeenkomst tot het einde van het seizoen, terwijl zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo een jaar langer onder contract staat bij de renstal. Kortom, het onderlinge teamduel met de Australiër is mede bepalend voor de toekomst van Hülkenberg.

En dat erkent de Duitser ook in een interview met AutoBild. “Voor mij persoonlijk is het interessant waar ik sta. Of hij mij naar huis rijdt of niet. En dat zal ook mijn sportieve toekomst gaan bepalen.”

Risico’s maar ook kansen

Teambaas Cyril Abiteboul denkt daar net zo over. “Los van de prestaties van het team is de prestatie van Nico dit jaar voor het eerst echt meetbaar. Nico is niet dom. Hij heeft genoeg ervaring in de Formule 1 om te weten dat dit jaar risico’s met zich meebrengt, maar ook een kans biedt.”