Red Bull: ‘rekening houden met strategische motorwissels’

(c) Red Bull Content Pool

Hoewel Red Bull Racing deze week de kilometers aaneenrijgt en het met de betrouwbaarheid van de Honda-krachtbron wel goed lijkt te zitten, houdt Christian Horner nu al rekening met het nemen van strategische gridstraffen wanneer er motoronderdelen vervangen moeten worden.

“Vorig jaar in Rusland zag je dat Max Verstappen al in de zesde ronde weer terug was in de top vijf, dus het als we daarmee de ontwikkeling van de motor kunnen bevorderen dan lijd je stukken minder pijn”, laat de teambaas aan Crash.net weten.

Voorlopig gaat Horner er echter van uit dat Honda zijn zaken goed voor elkaar heeft: “Ze zijn het gat met de concurrentie flink aan het verkleinen, maar je weet nooit wat de anderen doen. Als zij nog eens 50kW vinden dan hebben we een groot probleem. Maar tot nu toe zijn we onder de indruk van de stappen die Honda heeft gemaakt.”