Zelfkritische Bottas vindt dat hij nog niets heeft bereikt in F1

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas heeft de afgelopen winter gebruikt om eens goed in de spiegel te kijken. De Fin kwam tot de conclusie dat hij nog niets heeft bereikt in de Formule 1 en dat hij komend seizoen moet afrekenen met teamgenoot Lewis Hamilton.

Of hij afgelopen winter professionele hulp nodig had om er weer bovenop te komen? De Mercedes-coureur moest lachen om die vraag, die hij kreeg tijdens zijn persbijeenkomst op het Circuit de Catalunya. “De enige professionele hulp die ik heb gehad is de spiegel.”

Toen hij naar zichzelf keek kwam Bottas tot een pijnlijke conclusie. “Ik heb het gevoel dat  ik nog niets bereikt heb in de Formule 1. Ik heb nog een hoop doelen die ik wil halen. Voor de buitenwereld hoef ik niks te bewijzen, maar voor mezelf wel. Het zal hard werken worden, dan geloof ik erin dat ik mijn doel kan halen: wereldkampioen worden.”

Wil Bottas bij Mercedes dat doel halen dan zal hij snel moeten oogsten. Zijn contract loopt na dit seizoen af.