Red Bull Racing werkt aan setup; aantal rondes ondergeschikt

(c) Red Bull Racing

Daar waar het op de eerste twee testdagen voor Red Bull Racing van belang was om zo veel mogelijk rondes te rijden, is de focus later deze testweek gericht op het afstellen van de auto. Dat zegt hoofd-engineer Guillaume Rocquelin na afloop van de derde testdag.

“Op de eerste twee testdagen hebben we ons uitsluitend gefocust op het maken van zoveel mogelijk kilometers”, aldus Rocquelin. “Woensdag hebben we de focus verlegd en zijn we begonnen met de setup van de auto.”

“Om te beginnen zijn we gewisseld van achtervleugel. We gebruiken er nu eentje die perfect pas bij dit circuit. Daardoor krijgen we een nog beter beeld van wat de auto precies kan. Gaandeweg de dag hebben we verschillende wijzigingen in de setup doorgevoerd en daarmee zagen we ook de performance van de auto verbeteren. Daarom zijn we ook behoorlijk tevreden met hoe deze woensdag verlopen is.”

Het afstellen van de auto kost tijd, aangezien het voor de monteurs ook even zoeken is hoe het werkt om de nieuwe vleugels af te stellen. Max Verstappen vertelde dit woensdag al tegenover Grand Prix Radio.

Verstappen komt volgende week pas weer in actie bij Red Bull. Donderdag is het de beurt aan Pierre Gasly.