Williams maakt na ruim twee dagen eerste meters in Barcelona

(c) Williams Racing

Na ruim twee dagen wachten is woensdagmiddag de nieuwe auto van Williams voor het eerst op het asfalt verschenen. George Russell reed rond half drie de pitstraat uit van het Circuit de Catalunya.

Na één installatieronde keerde de regerend Formule 2-kampioen terug in de pitstraat. De auto van Williams arriveerde vanmorgen op het circuit, waarna het plan was om deze voor de middagsessie gereed te krijgen. Die doelstelling heeft het team wel gehaald.

Een eerste voorteken dat Williams achterliep op schema voor het komende seizoen was het afzeggen van de filmdag, die zaterdag op het programma stond. Zondag maakte het team bekend, dat het niet in actie zou komen op de eerste testdag. Ook de tweede testdag werd niet gehaald.