Nieuwe helm Verstappen goedgekeurd door FIA

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kan mogelijk tijdens deze testwinter nog in actie komen met zijn nieuwe helm. De helm, ontworpen door Arai, kwam eerder niet door de veiligheidskeuring heen, maar is inmiddels goedgekeurd door de FIA.

De Nederlander reed maandag al een aantal rondes met de nieuwe kleurstelling van zijn helm, waar een aantal nieuwe veiligheidsonderdelen aan zijn opgezet. Tijdens de tweede testweek hoopt hij met zijn definitieve helm te gaan rijden.

De internationale autosportfederatie FIA heeft afgelopen jaar een nieuwe veiligheidsstandaard voor helmen aangenomen. Deze standaard is ontwikkeld met behulp van de leveranciers Arai, Bell, Schuberth en Stilo. De helmen van de andere merken dan Arai kwamen eerder al wel door de keuring heen.

De keuring van de FIA is naast Verstappen ook goed nieuws voor Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Pierre Gasly die eveneens met een helm van Arai rijden.

Jouw reactie