Gasly trekt boetekleed aan na crash: ‘zocht naar limiet’

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly geeft zichzelf de schuld voor zijn crash aan het eind van de tweede testdag. De Fransman verloor met nog ruim een uur te gaan op het Circuit de Catalunya de achterkant van de auto en eindigde achterstevoren in de banden.

“Ik zocht gaandeweg de dag steeds meer naar de limiet”, vertelt Gasly tegen verschillende media, waaronder Grand Prix Radio. “Ik gaf iets te veel gas waardoor ik mijn achterkant verloor. Het verraste me hoe die uitbrak, maar ik kon er toen al niks meer aan doen. Gelukkig hebben we alsnog meer dan negentig rondes gereden.”

Mede daarom houdt Gasly ondanks zijn crash een positief gevoel over aan zijn eerste meters in de RB15. “Naar dat moment had ik lang uitgekeken. Het was voor mij belangrijk dat ik me comfortabel zou gaan voelen in de auto en dat gevoel had ik al snel te pakken.”

“We moeten het hele pakket nog beter leren kennen, maar het voelt nu al goed aan”, doelt Gasly op de integratie van de Honda-motor. “We kijken ook naar Toro Rosso en ook zij hebben al veel kilometers kunnen maken. Dat ziet er allemaal positief uit.”

Gasly staat zijn auto woensdag af aan Max Verstappen. Donderdag sluit Gasly de testweek af.