Ferrari ook tweede testdag bovenaan, Mercedes productief

(c) Formula1.com

Ferrari en Mercedes hebben dinsdag ook tijdens de tweede testsessie de toon gezet. Maandag was Sebastian Vettel op Circuit de Catalunya al het snelst en een dag later was het de beurt aan zijn teamgenoot Charles Leclerc. De Mongegask was ook het meest productief met in totaal 157 rondes. Mercedes richtte zich met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton niet op tijden, maar ging wel 163 keer het circuit rond. Voor Pierre Gasly eindigde de sessie voortijdig vanwege een crash.

Naast Ferrari en Mercedes ging Alexander Albon ook door de grens van de honderd rondes heen. De Thaise rookie spinde vanmorgen nog van de baan af, maar maakte dat later op de dag ruimschoots goed. Hij eindigde op de vierde plaats en completeerde 132 rondes

Voor Daniel Ricciardo waren er in de ochtend problemen. De Australiër crashte toen bij het openen van zijn DRS een deel van zijn achtervleugel verloor. Nico Hülkenberg haalde in de middagsessie de verloren tracktime in en zorgde ervoor dat de Renault in totaal liefst 123 keer het circuit rondging.

Namens Haas maakte Pietro Fittipaldi zijn Formule 1-debuut. De kleinzoon van tweevoudig kampioen Emerson moest noodgedwongen invallen omdat Kevin Magnussen een probleem met zijn stoel had. De Deen had eerder op de dag nog wel de tweede tijd neergezet. In totaal ging hij 59 keer het circuit rond. Fittipaldi kwam niet verder dan de twaalfde tijd en reed 13 rondes.

Woensdag komt Max Verstappen weer in actie. Ook is het de verwachting dat Williams voor het eerst dit testseizoen kilometers gaat maken.

Bekijk hier alle cijfers van de tweede Formule 1-testdag in Barcelona: