Ferrari heerst ook op tweede testochtend, Gasly productief

(c) Scuderia Ferrari

Na een uitstekende eerste testdag laat Ferrari zich ook op de ochtend van de tweede testdag nadrukkelijk zien. Nadat het gisteren de beurt was aan Sebastian Vettel, noteerde Charles Leclerc dinsdagochtend de snelste tijd. De Monegask was met 1.18,247 bijna een seconde sneller dan Kevin Magnussen, die in de Haas als tweede eindigde. Red Bull werkte met Pierre Gasly (P5) eveneens een probleemloze sessie af.

Leclerc zette net als Magnussen zijn tijd op de C3-compound. Antonio Giovinazzi eindigde als derde, maar reed wel op een zachtere compound.

Lewis Hamilton was met 74 rondes de meest productieve coureur van de ochtend. De Brit eindigde op de tijdenlijst als zevende. Leclerc reed één ronde minder dan de vijfvoudig wereldkampioen.

Pierre Gasly kende in de RB15 eveneens een solide sessie. De Fransman (P5) was niet bezig met het rijden van snelle tijden, maar was met 69 rondes wel zeer productief.

De ochtend verliep met slechts één code rood. Alexander Albon spinde in zijn eerste ronde van de baan af en eindigde in het grind.

Ook Ricciardo maakte kennis met het Spaanse grind. De Australiër verloor op het rechte stuk met hoge snelheid zijn DRS, maar hield zijn auto aan de praat en kon zijn weg vervolgen.

De tweede testdag wordt om 14.00 uur hervat en duurt tot 18.00 uur.

De volledige uitslag van de ochtendsessie op de tweede testdag: