‘Afschaffen vrijdagtrainingen is geen optie’

(c) Pirelli

Nu de ogen zijn gericht op de presentaties van de nieuwe auto’s en de eerste week van testen in aantocht is, lijkt het wat stiller rond Liberty Media.

De Amerikaanse eigenaren van de Formule 1 kwamen vorige maand flink onder vuur te liggen van de promotors van de verschillende Grands Prix. Die vonden dat Liberty te weinig deed om de sport te vernieuwen.

Een van de ideeën die vorig jaar al werd geopperd is het afschaffen van de vrije trainingen op vrijdag. Dat zou meer spanning in de kwalificatie en uiteindelijk de race brengen. De organisator van de Grand Prix van Canada ziet daar echter niets in. In Toronto – in de coulissen van de presentatie van Racing Point – liet Francois Dumontier aan La Presse Canadien weten daar nog niets in te zien: “Er is een aantal ideeen besproken, zoals het afschaffen van de sessies op vrijdag. Maar dat kunnen we op korte termijn niet realiseren.”

Liberty Media moet binnenkort weer met de organisatoren om de tafel om een aantal aflopende contracten te verlengen. Ook moet er voor eind maart een akkoord liggen over de reglementswijzigingen voor 2021 en moet er een nieuw Concorde Agreement (zeg maar de financiële afspraken met de teams) worden vastgelegd.

Overigens had Dumontier goed nieuws. De verbouwing van het Circuit Gilles Villeneuve liggen op schema en zal afgerond zijn voor de komende Grand Prix van Canada op 9 juni:

De verbouwingen eind vorig jaar voor de eerste sneeuwval
Zo moet het er in juni uitzien (c) Circuit Gilles Villeneu