Max Verstappen heeft zin in nieuw seizoen

(c) Red Bull Racing

Red Bull Racing onthult woensdag de RB15. Max Verstappen kijkt er erg naar uit om in de bolide te stappen en te racen. Dat zegt onze landgenoot in een interview met Red Bull Media House. Komende maandag mag Verstappen in Barcelona daadwerkelijk achter het stuur kruipen om te gaan testen met de wagen voor 2019.

“Het off-season duurde lang”, zegt Verstappen. “De eerste twee, drie weken was prima, maar daarna wilde ik weer aan de slag. Ik heb er zin in. Ik ben benieuwd hoe het team samenwerkt met Honda. Op dit moment ben ik optimistisch en realistisch. De tijd zal het leren hoe we zullen presteren.”

Tijd nodig

“Ik ben benieuwd naar de motor. Ik wil voelen hoe die schakelt, hoe de driveability is en hoeveel vermogen er is”, gaat Verstappen verder. “Ik verwacht er veel van. Iedereen is positief, maar ik denk dat we een beetje tijd nodig hebben. Het kan niet vanaf race één perfect zijn. Het is belangrijk dat we pushen om de ontwikkeling te verbeteren.”

Verstappen weet wat hij wil, maar een ambitie uitspreken is lastig. “Ik wil het beste uit mezelf halen. Voor doelstellingen moeten we wachten wat de auto en motor gaan doen. Tot aan Australië kan je niet echt een doelstelling formuleren, het is een beetje staren in het donker. In Formule 1 hangt veel af van het pakket. We zullen dus moeten afwachten.”

Bekijk het complete interview: