Max Verstappen rondt taakstraf bij FIA af: ‘Goede les geweest’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zaterdag zijn taakstraf bij de FIA afgerond. De Nederlander woonde in Genève het ‘International Stewards Programme’ bij, een seminar van de stewards. Verstappen kreeg de straf na de veelbesproken duw- en trekpartij met Esteban Ocon, na afloop van de Grand Prix van Brazilië.

Eerder keek de Red Bull-coureur al met de stewards mee tijdens een Formule E-race.

“We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen”, laat Verstappen op zijn site optekenen.

“Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd, zowel tijdens mijn dag in Marrakesh, waar ik me heb vermaakt en die me veel inzicht gaf met betrekking tot de stewards, en nu hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”

Red Bull presenteert komende woensdag de nieuwe auto van Verstappen.

Jouw reactie