Viñales sluit tweede dag MotoGP-test af als snelste

Maverick Viñales. Foto: Yamaha MotoGP

Op de eerste dag van de MotoGP-test in Maleisië was Maverick Viñales gisteren al één van slechts vier rijders die onder de 2 minuten bleven. Op de tweede dag was de Yamaha-rijder de enige die het lukte om de grens van 1.59 te passeren. In de slotfase van de test zette hij een indrukwekkende 1.58.897 neer. Daarmee was hij ruim een halve seconde sneller dan nummer 2, Alex Rins (Suzuki).

Niet alleen Viñales en Rins waren sneller dan op de eerste dag. De derde tijd kwam op naam van Jack Miller, die met de Alma Pramac Ducati fabrieksrijder Andrea Dovizioso net voor bleef.

Cal Crutchlow leverde een goede prestatie door als vijfde te eindigen en de tweede dag als snelste Honda af te sluiten. De Brit keert terug van een gecompliceerde enkelbreuk maar wist 53 af te werken om de sessie te beëindigen binnen slechts 0,004 van Dovizioso. De zesde tijd was voor Viñales’ teamgenoot Valentino Rossi, die tevreden reageerde op de vele aanpassingen die Yamaha doorvoerde om de machine met name in de bochten beter te laten werken.

Marc Marquez, gisteren nog de snelste, deed het duidelijk iets rustiger aan en concentreerde zich op het testen van nieuwe onderdelen. Hij sloot af met de achtste tijd.