Horner: ‘Hamilton en Vettel vrezen Verstappen het meest’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen de geijkte titelkandidaten Lewis Hamilton en Sebastian Vettel dit jaar wel eens flinke hoofdpijn zou kunnen bezorgen.

De Nederlander begint over twee weken in Barcelona aan zijn vierde seizoen bij Red Bull en is met de nieuwe motorleverancier Honda een outsider voor de titel, iemand waar Hamilton en Vettel veel vrees voor zullen hebben.

In gesprek met Reuters legt Horner uit waarom: “Max heeft in de tweede helft van het vorige seizoen na Lewis Hamilton de meeste punten gescoord. Ik denk dat hij niets tekort komt op die twee [Hamilton en Vettel] zolang we hem maar de instrumenten geven om zijn werk goed te doen.”

Hamilton (34) en Vettel (31) zijn samen goed voor 24 jaar Formule 1 en negen wereldtitels, maar daar raakt de pas 21-jarige Verstappen niet door van slag: “Ik denk dat hij volwassener is geworden, dat zagen we afgelopen seizoen al. Hij is meer ervaren. Hij zit goed in zijn vel en kan veel beter omgaan met de druk die hem wordt opgelegd”, aldus Horner die vindt dat Verstappen veel heeft geleerd van de taakstraf die hij kreeg na aanleiding van het opstootje met Esteban Ocon vorig jaar.

De Nederlander moest een dag meelopen met de wedstrijdleiding van de Formule E, een leerzame ervaring zo stelt Horner: “Hij kwam terug en had zoiets van ‘jeetje, die gasten moeten moeilijke beslissingen nemen.’ Ik denk dat het een leerzame ervaring was om het eens van de andere kant te zien.”

In onze podcast F1 aan Tafel bespraken we de kansen van Red Bull: