Max Verstappen: ‘Veel positieve energie in het team’

(c) Red Bull Content Pool

De start van het Formule 1-seizoen komt steeds dichterbij. Op 17 maart gaan de lichten op groen in het Australische Melbourne en over een kleine twee weken begint de eerste testweek in Barcelona. Het is ook voor Max Verstappen een spannende tijd omdat hij nog niet weet wat hij kan en moet verwachten van het nieuwe seizoen.

“Je weet natuurlijk niet wat andere teams doen. Dat is ook voor mij afwachten”, zegt de coureur van Red Bull Racing in gesprek met zijn eigen website Verstappen.nl.

Het klopt van beide kanten

Onze landgenoot merkt wel dat er een positieve sfeer hangt rondom het team. “Je merkt dat de drive er is om te winnen. Ik denk dat het nu van beide kanten klopt, vanuit het team en motorleverancier.”

“Het is een nieuw begin met Honda, iedereen is zeer gemotiveerd”, gaat Verstappen verder. “Ik denk niet dat we meteen met Ferrari en Mercedes kunnen strijden qua vermogen, maar Honda zet alles op alles om zo snel mogelijk bij te komen.”

Gevoel is positief

Verstappen komt op de eerste testdag in Barcelona meteen in actie met de nieuwe bolide, de RB15. “De nieuwe auto heb ik nu toe alleen op de simulator gereden, dat voelt positief aan. We weten nog niet hoe goed de auto en de motor zijn, en hoe goed de concurrentie is. We gaan proberen zoveel mogelijk races te winnen. Als dat het geval is kan je uiteindelijk ook voor het kampioenschap gaan. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen en hopelijk is dat genoeg.”