Ferrari pikt Hartley en Wehrlein op als ontwikkelingsrijders

(c) Red Bull Content Pool

Brendon Hartley en Pascal Wehrlein gaan komend seizoen als ontwikkelingscoureur aan de slag bij Ferrari. Dat maakte het team maandag bekend.

Naast de twee ex-Formule 1-coureurs zijn ook Antonio Fuoco en Davide Rigon vastgelegd voor een simulatorrol dit jaar.

Hartley (29) komt uit de stal van Red Bull en was vorig jaar coureur bij Toro Rosso. Wehrlein reed in 2018 DTM na een mislukt Formule 1-avontuur bij Sauber en Manor. Dit jaar komt de 24-jarige Duitser uit in het Formule E-kampioenschap.

Formule 2-coureur Fuoco maakt al sinds 2013 onderdeel uit van het talentenprogramma van de renstal uit Maranello. Afgelopen jaar eindigde de 22-jarige Italiaan in de opstapklasse als zevende. Davide Rigon vervult sinds 2014 een ontwikkelingsrol bij Ferrari en blijft ook dit jaar in dienst.