Twaalf testdagen voor Nikita Mazepin met Mercedes

(c) Force India

Ambitie, maar vooral geld, kan veel mogelijk maken in de Formule 1. Nikita Mazepin krijgt de kans om twaalf dagen met de Mercedes W08 te testen. De 19-jarige zoon van een steenrijke Russische zakenman treedt daarmee in de voetsporen van Lance Stroll, die een vergelijkbaar programma volgde met de Williams uit 2014.

Stroll gebruikte deze private tests als voorbereiding op zijn debuut in de koningsklasse van de autosport in 2017. Mazepin hoopt op een dergelijk scenario. Komend seizoen maakt de Rus zijn debuut in de Formule 2. Afgelopen seizoen kende hij veel succes in de GP3 met vier overwinningen en een tweede plaats in de stand om het kampioenschap achter Renault-junior Anthoine Hubert.

Al ervaring met Force India

Het is overigens niet de eerste keer dat Mazepin, die bij de tests wordt bijgestaan door Mercedes-testrijder Esteban Ocon, achter het stuur van een Formule 1-bolide kruipt. Eerder werkte hij al acht testdagen af voor Force India, het huidige Racing Point F1.