Van der Zande en Alonso winnen verregende 24 uur Daytona

(c) (Wayne Taylor Racing

Renger van der Zande, Fernando Alonso, Kamui Kobayashi en Jordan Taylor hebben de 24 uur van Daytona op hun naam geschreven. Het viertal troefde op een verregende Daytona International Speedway onder anderen ex-Formule 1-coureurs Felipe Nasr en Juan Pablo Montoya af. De race werd vanwege de barre weersomstandigheden meerdere keren stilgelegd.

Wayne Taylor Racing, het team dat de winnende auto afleverde, moest in de kwalificatie nog genoegen nemen met een zesde plek. De opmars werd zaterdagavond ingezet toen Alonso achter het stuur kroop en in het donker binnen een aantal uur van de achtste plaats naar de leiding reed.

Zaterdagochtend rond 5.00 uur lokale tijd begon het hard te regenen. Ook in die omstandigheden voelde Alonso zich als een vis in het water. De Spanjaard was sneller dan alle andere coureurs, knokte zich naar een minuut voorsprong, maar zag zijn opmars teniet gedaan worden door een code rood.

Die code rood, vanwege de hevige regen, hield urenlang aan. Toen er nog zo’n vijf uur te gaan was durfde de wedstrijdleiding het aan om – na een langdurige fullcourse-yellow – de baan weer vrij te geven.

In de slotfase van de race zorgde Alonso weer voor spektakel. De Spanjaard lag tweede achter ex-Sauber-coureur Nasr. Na een intens gevecht bleek de tweevoudig F1-kampioen de sterkere ten opzichte van de Braziliaan. Met zo’n twee uur te gaan werd de race, met Alonso als leider, opnieuw stilgelegd omdat de baan te nat was geworden om te racen.

De wedstrijd werd niet meer hervat waardoor Wayne Taylor Racing als winnaar van de race werd uitgeroepen.

Jouw reactie