Mercedes verwacht dit jaar meer inhaalacties

(c) Mercedes AMG F1

James Vowles, de man die bij Mercedes de racestrategie bedenkt, verwacht komend seizoen meer inhaalmanoeuvres en pitstops.

Dat komt niet door de nieuwe voor- en achtervleugels, maar door de nieuwe banden die Pirelli heeft ontwikkeld, aldus Vowles tegen Grandprixnews: “De banden zijn zachter en dat betekent meer slijtage, een grotere terugval in rondetijden en meer bandenwissels. Ook zullen we meer inhaalmanoeuvres zien, omdat die plaatsvinden op die delen van het circuit waar de banden er het meest onder te lijden hebben, in de remzones en bij het accelereren uit de bochten.”

Pirelli komt dit jaar met een complete nieuwe band: niet alleen is het hele kleurenpalet verdwenen, maar het rubber in elke compound is een stuk zachter dan voorheen.