Ricciardo kan leven met wereldtitel Verstappen

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo houdt er rekening mee dat Max Verstappen in 2019 wereldkampioen kan worden. De Australiër hield bij het besluit om de overstap naar Renault te maken rekening met een dergelijk scenario.

“Bij mijn keuze voor Renault heb ik verschillende scenario’s doorlopen. Zo heb ik mij ook afgevraagd wat als Red Bull met Honda volgend jaar het beste pakket heeft en wat als Max wereldkampioen wordt? Het was een onderdeel van mijn besluitvorming en heb daar straks ook geen problemen mee”, aldus Ricciardo tegen Racer.

De Renault-coureur is ven mening dat hij verandering nodig had. “Zelfs als Red Bull in staat is om voor de wereldtitel te strijden, was ik er niet overtuigd dat ik het maximale uit het seizoen kon halen. Hoe het ook gaat lopen, ik geloof dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”