‘Red Bull presenteert nieuwe bolide in Barcelona’

(c) Red Bull Racing

Red Bull Racing presenteert op 18 februari voor aanvang van de eerste testdag op het circuit van Barcelona de nieuwe bolide. Dit laat het Duitse Motorsport-Magazin.com weten.

Met nog minder dan een maand te gaan wordt in de fabriek in Milton Keynes de laatste hand gelegd aan de nieuwe wagen van Max Verstappen, de RB15, en is klaar voor de verplichte crashtest van de FIA. Deze zal volgens Motorsport-Magazin donderdag plaatsvinden.

Red Bull zal voordat de testdagen beginnen in Barcelona nog een filmdag op Silverstone hebben om zo alle systemen te testen. Zo wil het team grote problemen voorkomen tijdens de eerste testdag. “In het verleden is vaak close geweest maar we hebben Newey geleerd dat de eerste officiële testdag in Barcelona geen shake down is”, aldus Marko in het Duitse medium. Elk team mag tijdens een filmdag 100 kilometer afleggen zonder onderdelen te testen. Het biedt teams wel de gelegenheid om te kijken of alles naar behoren functioneert.