McLaren legt visie op toekomst Formule 1 neer

(c) McLaren Applied Technologies

Dat men bij McLaren niet stilzit bewijst de toekomstvisie voor de Formule 1 die McLaren Applied Technologies heeft ontwikkeld.

Volgens de technische afdeling van het McLaren-concern is de Formule 1 in 2050 elektrisch en maakt de sport voor een belangrijk deel gebruik van AI, artificial intelligence. “Het concept is voortgekomen door te kijken naar ontwikkelingen op het gebied van elektronische voertuigen en de normen voor de uitstoot van schadelijke stoffen, de ontwikkelingen in menselijke technologieën en automotive, potentieel opkomende economieën en de noodzaak om een meer diverse fanschare aan te spreken”, aldus McLaren Apllied Technologies in een toelichting. Aan de hand van deze uitgangspunten, creëerde McLaren de volgende visie:

De auto

De MCL Extreme is uitgerust met een elektrische motor, goed voor een topsnelheid van 500 km/u. De batterijen vormen een integraal onderdeel van het aerodynamische pakket dat zich kan aanpassen aan het circuit en de race-omstandigheden. De auto heeft een AI-copiloot aan boord en is uitgerust met zelf reparerende banden.

(c) McLaren Applied Technologies
(c) McLaren Applied Technologies

Het circuit

Het racecircuit van de toekomst ziet er fascinerend uit en is voorzien van lange en enorm oplopende kombochten, een glazen dakconstructie om de fans nog dichter bij te laten komen en een black-out zone waar geen communicatie tussen team en coureur kan plaatsvinden.

(c) McLaren Applied Technologies

De coureur

De coureur van 2050 draagt een G-pak dat de impact van de hoge snelheden en G-krachten kan opvangen. De AI-copiloot helpt de coureur bij het maken van keuzes tijdens de race. De emoties van de coureur kunnen in bepaalde kleuren worden geprojecteerd op het bodywork van de auto.

(c) McLaren Applied Technologies

Fanbeleving

De fans krijgen een veel interactieve beleving door het gebruik van meerdere camera’s zoals drones die de auto’s van dichtbij zullen volgen. E-sporters kunnen thuis op de bank (of in de race seat) in real-time meedoen aan de race.

(c) McLaren Applied Technologies