Ferrari neemt Mick Schumacher op in talentenprogramma

(c) Prema Racing

Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, is gecontracteerd door Ferrari. De 19-jarige Duitser, komend seizoen actief in de Formule 2, wordt opgenomen in het talentenprogramma van de Italiaanse renstal.

“Ik ken Mick al vanaf zijn geboorte, dus dat we hem bij Ferrari verwelkomen heeft voor mij absoluut een speciale, emotionele betekenis”, aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover. “Maar we hebben hem gekozen om zijn talent en zijn menselijke en professionele vaardigheden, waarmee hij zich ondanks zijn jonge leeftijd al weet te onderscheiden.”

De jonge coureur is zelf ook zeer opgetogen met de kans die het opleidingsprogramma van Ferrari hem biedt. “Het moge meer dan duidelijk zijn dat Ferrari een speciale plek in mijn hart en dat van mijn familie heeft.”

Schumacher is regerend Europees Formule 3-kampioen en komt volgend jaar in de F2 in actie voor het team van Prema Racing.

Naast Schumacher is ook onder anderen Giuliano Alesi toegevoegd aan het talentenprogramma. Hij is de zoon van oud-Formule 1-coureur Jean Alesi en komt komend seizoen net als Schumacher uit in de Formule 2.