Hamilton en Mercedes in de race voor Laureus Awards

M182233

Lewis Hamilton en het Mercedes AMG Petronas F1 Team zijn genomineerd voor de prestigieuze Laureus World Sports Awards.

Regerend wereldkampioen Hamilton dingt mee in de categorie Sportman van het Jaar. Mercedes maakt kans in de categorie Team van het Jaar. Hamilton en Mercedes veroverden afgelopen november beiden hun vijfde wereldtitel.

Revanche voor Hamilton?

Hamilton is voor de tweede keer genomineerd als beste sportman: vorig jaar verloor hij van tennisser Roger Federer. Wel won de Engelse coureur in 2008 een Laureus Award als beste nieuwkomer. Dit jaar moet hij het opnemen tegen voetballers Kylian Mbappé en Luka Modric, basketballer Lebron James, tennisser Novak Djokovic en langeafstandsloper Eliud Kipchoge.

Twee op rij voor Mercedes?

Ook Mercedes was vorig jaar genomineerd. De Zilverpijlen wonnen de award wel en waren het derde Formule 1-team dat deze eer te beurt viel: eerder werden Renault (2006) en Brawn (2010) geëerd met een Laureus Award. Dit jaar krijgt Mercedes concurrentie van de Franse nationale voetbalploeg, basketbalploeg Golden State Warriors, Real Madrid, het Europese Ryder Cup golfteam en het complete team van Noorwegen dat vorig jaar aan de Olympische Winterspelen meedeed.

De genomineerden:

DxHlvLRWsAACsft
(c) Laureus Award

De winnaars worden op 18 februari aanstaande bekendgemaakt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden