Brendon Hartley: ‘Versloeg regelmatig mijn teamgenoot’

1920x1080-Brendon-Hartley-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Italië-2018

Brendon Hartley baalt nog steeds dat hij komend jaar geen stoeltje in de Formule 1 heeft. De Nieuw-Zeelander moet bij Toro Rosso plaatsmaken voor Alexander Albon en Daniil Kvyat, terwijl oud-teamgenoot Pierre Gasly de overstap maakt naar Red Bull Racing. Hatley is echter van mening dat hij goed genoeg was voor nog een jaar bij het Italiaanse team.

Hartley kijkt dan ook met een goed gevoel terug op zijn jaar bij Toro Rosso. “Ik sloot af in een positie waarin ik mijn teamgenoot op regelmatige basis heb verslagen, uitstekende races heb gereden, weet hoe ik de auto moet afstellen voor de race en niet alleen voor de kwalificatie en met de banden en engineers moet omgaan”, laat hij aan Motorsport.com weten.

Met name over zijn snelheid tijdens de race is Hartley erg te spreken. “Ik weet dat ik mijn teamgenoot in het laatste deel van het seizoen, met name in de races, op regelmatige basis heb verslagen. Ik was in de kwalificaties niet altijd sneller, maar daar heb ik aan gewerkt en ook dat zat wel dicht bij elkaar.“

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden