FIA maakt starttijden 2019 bekend: twee wijzigingen

(c) Melbourne

De internationale autosportfederatie FIA heeft de officiële starttijden van de 21 Grands Prix voor komend seizoen bekend gemaakt. Er zijn twee veranderingen ten opzichte van vorig jaar.

In 2018 startte de Grand Prix van Australië om 07:10 uur Nederlandse tijd, maar dat is dit jaar 06:10 uur. Het verschil is te verklaren doordat vorig jaar in het weekend van de race in Melbourne hier in Nederland de zomertijd inging.

Ook de Grand Prix van Frankrijk kent een andere starttijd: door het WK voetbal begon de race op Paul Ricard vorig jaar om 16:10 uur. Dit jaar is dat ‘gewoon’ 15:10 uur, net als de meeste andere Europese races.

Wil je nooit meer een Grand Prix missen en de complete Formule 1-kalender in je digitale agenda hebben? Klik hier.