‘Ferrari en Mercedes hebben onderdelen aan Honda gegeven’

(c) Red Bull Content Pool

In 2016 hebben Ferrari, Mercedes en Renault, Honda met onderdelen op weg geholpen in de Formule 1. Dat zegt Olav Mol in de podcast Formule 1 aan tafel van Grand Prix Radio.

“Nog voordat Honda de deal met Red Bull had gesloten, dreigden zij echt de put in te gaan”, aldus Mol. “Mercedes, Ferrari en Renault wisten dat als Honda na de McLaren-periode zou vertrekken uit de Formule 1, de toekomst van nieuwe motorleveranciers ten dode opgeschreven zou zijn. Daarom hebben zij verschillende pakketjes met onderdelen naar Honda opgestuurd.”

Het onderwerp kwam ter sprake omdat Liberty Media het voor de huidige motorleveranciers wil verplichten om onderdelen te laten zien aan toekomstige motorfabrikanten. Formule 1-directeur Ross Brawn zou die onderdelen moeten gaan controleren.

Beluister hier de volledige aflevering van Formule 1 aan tafel: