‘Mick Schumacher tekent bij Ferrari’

(c) Prema Racing

De geruchten worden steeds luider dat Mick Schumacher aan de slag gaat bij Ferrari. Als de 19-jarige zoon van Michael Schumacher zijn handtekening zet, wordt hij onderdeel van het juniorenprogramma van de Italiaanse renstal, waar recentelijk ook Charles Leclerc (Ferrari) en Antonio Giovinazzi (Sauber) deel van uitmaakten.

Met deze stap zal Schumacher in de voetsporen treden van zijn vader. In de periode tussen 1996 en 2006 won vader Michael vijf wereldtitels met Ferrari.

Mercedes verliest van Ferrari

Na de winst van het Formule 3-kampioenschap, waarin hij acht races won, dongen Mercedes en Ferrari naar de diensten van Schumacher junior. Vorige maand bleek dat in die race Mercedes was afgevallen, omdat Schumacher een voorkeur had voor de Italiaanse renstal.

Komend seizoen rijdt de Duitser het Formule 2-kampioenschap, maar mogelijk gaat hij dat combineren met simulator- en testwerkzaamheden voor Ferrari.