Mercedes haalt nog meer pk uit motor

(c) Mercedes AMG

Mercedes nadert de grens van 1000 pk. Dat meldt Auto Bild. Volgens het Duitse magazine heeft de renstal onder leiding van motorenbaas Andy Cowell nog eens twaalf pk uit de motor weten te persen. In 2018 leverde de Mercedes-krachtbron al 980 pk.

Nadat teambaas Toto Wolff vorige maand zijn onvrede uitte over de prestaties van de nieuwe krachtbron besloot de motorafdeling de koppen bij elkaar te steken om te kijken op welke punten de V6 nog meer kon worden verbeterd.

Helpende hand Petronas

Dat de technici in de ‘opdracht’ zijn geslaagd, is volgens Auto Bild mede te danken aan Petronas. De Maleisische oliemaatschappij is niet alleen titelsponsor, maar levert ook onder meer olie- en smeermiddelen aan de renstal. Zij hebben een motorolie ontwikkeld die zo dun is dat er meer vermogen uit de motor kan worden gehaald omdat er minder wrijving is.

Natuurlijk zit de concurrentie niet stil. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport weet te melden dat de nieuwe Ferrari in de windtunnel zijn voorganger, de SF71H, overtreft.