Belangrijke bijeenkomst over regelwijzigingen gecanceld

(c) Formula1

Een bijeenkomst van de Formula 1 Commission, gepland voor komende woensdag in Genève is op het laatste moment van de agenda gehaald, schrijft Racefans.

De annulering is een flink tegenslag voor Liberty Media dat op korte termijn de laatste puntjes op de i moet zetten voor de grootschalige regelwijzigingen van 2021.

De Formule 1-organisatie heeft nog maar zes maanden om de verregaande nieuwe regels geaccepteerd te krijgen. De huidige afspraken lopen eind 2020 af en voor 30 juni aanstaande moet er een nieuw akkoord liggen waar alle betrokken partijen achter staan. Gebeurt dat niet dan is er geen overeenkomst. Betrokkenen zouden sceptisch zijn of de deadline van 30 juni wel wordt gehaald. “Het is een rommeltje; ik zie niet in hoe ze alles op tijd rond kunnen krijgen. Misschien worden we wel gedwongen om het tijdschema aan te passen”, aldus een bron tegen Racefans.