Frijns boekt in Marrakesh beste Formule E-resultaat uit loopbaan

(c) Envision Virgin Racing

Robin Frijns is na een tumultueuze wedstrijd als tweede geëindigd bij de Formule E-race in Marrakesh. Daarmee boekte de Nederlander zijn beste resultaat uit zijn loopbaan. De Limburger moest in de tweede wedstrijd van het seizoen alleen de Belg Jérôme D’Ambrosio voor zich dulden.

De 27-jarige Frijns was op het stratencircuit als achtste gestart maar profiteerde direct van een crash in de eerste bocht. Hij schoof daardoor op naar de vierde plaats.

De coureur veroverde in de slotfase van de race nog twee plaatsen omdat de twee leiders – BMW I Andretti-teamgenoten Alexander Sims en António Félix Da Costa – tegen elkaar aan reden.De safetycar kwam vervolgens de baan op, maar die verdween met nog één ronde te gaan. Frijns zat constant aan de start van D’Ambrosio maar hij wist de Belg niet meer te passeren. Hij kwam op een tiende achterstand van de winnaar over de meet.

De coureur van Envision Virgin Racing was het seizoen in december begonnen met een twaalfde plaats in de race in Saoedi-Arabië. Dat leverde hem geen punten voor het klassement op.
De tumultueuze race in Marokko werd gadegeslagen door Max Verstappen, die zijn taakstraf uitdiende als steward.

Jouw reactie