Tegenslag voor Valtteri Bottas: geldschieter haakt af

Het Formule 1-seizoen is nog niet eens begonnen en Valtteri Bottas heeft de eerste tegenslag al te verwerken. De Finse coureur van Mercedes raakt zijn persoonlijke sponsor Wihuri Group kwijt.

De reden liegt er niet om. Directeur-eigenaar Antti Aarnio-Wihuri laat in Finse media weten “teleurgesteld” te zijn over de prestaties van de Fin die vorig jaar geen enkele race wist te winnen en dit seizoen zijn stinkende best zal moeten doen om teambaas Toto Wolff te overtuigen hem ook in 2020 een contract te geven.

Aarnio-Wihuri – zelf oud-coureur – ondersteunde Bottas al sinds diens jongste jeugd, maar was niet erg te spreken over afgelopen seizoen: “Het was niet helemaal zijn fout, soms waren er problemen met de techniek of het team, maar ik vond hem aan het einde van het jaar erg zwak.”