Honda ontkracht woorden Red Bull-adviseur Helmut Marko

(c) Red Bull Content Pool

Honda ontkent dat er problemen zijn rond de ontwikkeling van de krachtbron voor Red Bull Racing. Eerder deze week nog kwamen er berichten naar buiten dat de Japanners onenigheid zouden hebben met het Oostenrijks bedrijf AVL dat door Red Bull wordt ingehuurd bij het doorontwikkelen van de hybride aandrijving.

Volgens Autobild zou Red Bull-adviseur Helmut Marko hebben toegegeven dat er frictie was ontstaan tussen Honda en AVL, maar dat de samenwerking inmiddels is beëindigd. Bij Honda denkt men daar iets anders over. Tegenover Auto Sport Web laat een woordvoerder weten dat er helemaal geen sprake is geweest van samenwerking: “Het is waar dat we met AVL hebben gesproken over samenwerking, maar er was een verschil van inzicht tussen wat wij wilden en wat zij konden, dus zijn we niet verder gegaan. Er moet hier sprake zijn van een misverstand.”

Naast de problemen met AVL zou ook de krachtbron van Honda voor hoofdbrekens zorgen. Bij hogere snelheden zou de motor teveel vibreren. Volgens Marko zouden inmiddels de benodigde maatregelen zijn genomen om dit probleem te ondervangen. Bij Honda ontkent men de geruchten niet, maar de motorfabrikant zegt dat pas tijdens de wintertests duidelijk wordt of die vibraties ook daadwerkelijk invloed zullen hebben op de prestaties.