Andreas Seidl krijgt leidinggevende functie bij McLaren

(c) McLaren F1

Andreas Seidl is de nieuwe managing director bij McLaren. De Duitser, die eerder teambaas was van Porsche in het World Endurance Championship, heeft daarmee onder CEO Zak Brown de hoogste functie binnen het team.

Seidl krijgt de leiding over de Formule 1-activiteiten van de Brits renstal. In de praktijk zal hij waarschijnlijk ook de rol van teambaas gaan vervullen, een functie die nu nog werd gedeeld door sportief directeur Gil de Ferran en Brown.

De komst van Seidl, die tussen 2000 en 2009 actief was bij BMW en BMW Sauber in de Formule 1, is onderdeel van een grote reorganisatie. Vorig jaar moesten onder anderen teambaas Eric Boullier en technisch directeur Tim Goss het veld ruimen. Die laatste wordt in de loop van dit jaar opgevolgd door James Key, afgelopen seizoenen actief bij Toro Rosso.

Ook wat de coureurs betreft slaat McLaren een nieuwe weg in. Lando Norris debuteert en maakt de overstap vanuit het Formule 2-kampioenschap. Carlos Sainz komt over van Renault en neemt het stoeltje van de afgezwaaide Fernando Alonso in. Stoffel Vandoorne kreeg eerder vorig jaar te horen dat hij het veld moest ruimen en is nu actief in het Formule E-kampioenschap.