Ook Red Bull Racing kiest voor geperforeerde velgen

(c) Olav Mol

Volgens de Italiaanse editie van Motorsport.com is Red Bull Racing van plan om dit jaar te gaan rijden met dezelfde controversiële velgen die Mercedes afgelopen seizoen introduceerde. Technische man Adrian Newey zou dit hebben bevestigd.

De innovatieve achterwielen zijn uitgerust met honderden gaatjes voor een betere koeling en luchtcirculatie. Ze doken vorig seizoen voor het eerst op tijdens de USGP. Ferrari diende direct een protest in, waarop Mercedes de gaatjes afplakte. Uiteindelijk werd het protest door de FIA verworpen, maar Mercedes besloot de velgen in de laatste races van het seizoen niet meer te gebruiken.

Wel liet teambaas Toto Wolfff vorig jaar al weten, dit seizoen alsnog met de speciaal geprepareerde velgen te gaan rijden. Red Bull Racing lijkt dat voorbeeld dus te gaan volgen.